Comunicat de l'Ajuntament

Dimarts, 15 d’octubre de 2024

Comunicat de l'ajuntament de cabrils davant les informacions sorgides arran d'una tala d'arbrat sense autorització

Davant de les informacions sorgides darrerament per xarxes socials respecte una suposada mala actuació de l'Ajuntament de Cabrils en un terreny de propietat municipal, el govern fa públic el següent comunicat:

1. Entre els dies 18 i 23 de setembre del 2024 es va realitzar, sense llicència municipal, una tala massiva i neteja d’arbustos i matolls dels entorns de l’edifici catalogat conegut com “El Castell" de Can Jaumar.

2. La finca és propietat en un 83,4% d’una empresa privada i en un 16,6% de l’Ajuntament. Es tracta, per tant, d’un proindivís. Tal i com estableix el Codi Civil català, el propietari majoritari pot decidir sobre l'administració i gestió de la finca, sense necessitat d'acord amb la resta de parts.

3. El propietari majoritari va fer dos sol·licituds al respecte d'aquesta finca. La primera, en data 27 de juny, va demanar una llicència de tala de 329 arbres i arbustos. L'Ajuntament no va donar resposta a aquesta sol·licitud. El silenci de l'administració, en aquest cas, és negatiu, per la qual cosa NO tenien permís per fer la tala. En la segona sol·licitud només va demanar netejar i desbrossar la mateixa zona d’actuació de l’anterior sol·licitud, i treure la runa i apuntalar l’interior de l’edifici.

4. Per tant, la tala i neteja massiva realitzada pel propietari majoritari de manera unilateral i sense acord amb la resta de parts NO TENIA AUTORITZACIÓ MUNICIPAL.

5. Des del dia 24 de setembre, després d'una visita de tècnics municipals no s'ha fet cap més actuació en aquesta finca. (els troncs dels arbres tallats encara hi són, apilats).

6. En base als fets succeïts, l’Ajuntament ha obert un primer expedient per a restaurar la realitat física alterada i l’ordre jurídic vulnerat com és la seva obligació, no només en aquest cas del qual és copropietari, sinó com en qualsevol fet similar o actuació sense llicència de la resta del municipi. També ha procedit a obrir un segon expedient, el corresponent expedient sancionador

Malgrat els rumors, l’Ajuntament no ha pres cap decisió que afecti a la part indivisa de la que n'és propietari. No s’ha atorgat cap tipus de llicència, no s’ha aprovat cap tipus d’element de gestió urbanística ni s’ha valorat la seva venda o permuta. En el moment que s'hagi de dur a terme alguna actuació que afecti la propietat, S’INFORMARÀ I ESCOLTARÀ al conjunt del veïnat, en compliment, com no podria ser d'altra manera, de l’acord de la Moció del Ple del 2017.

Darrera actualització: 15.10.2024 | 16:54